BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, May 29, 2011

Minuman Berkarbonat Maniskan Isi Ikan:

IKAN yang mempunyai isi tawar seperti toman dan belitung tidak sedap dimakan apatah lagi isinya yang sangat tawar apabila dimasak dengan pelbagai masakan tempatan.

Untuk mereka yang pandai memasaknya, ikan ini akan menjadi manis isinya sekiranya dibuat dengan cara tersendiri untuk dijadikan lauk bagi santapan keluarga.
Cara untuk membuatkan ikan terbabit menjadi manis iaitu potong ikan dengan dibuang semua isi perutnya dan kemudian potong mengikut saiz kesukaan anda.
Selepas itu dapatkan air minuman berkarbonat seperti Coca-Cola (tin) dan kemudian rendamkan isi ikan yang dipotong tadi selama 30 minit atau 1 jam.

Pemancing yang mencuba tip ini menyatakan ikan ikan terbabit akan menjadi manis dan sedap dimakan dengan apa jenis masakan yang dibuat oleh mereka.

0 comments: